Kategorie receptů
- Autor: uzovkaobojkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Pohanka | 300 |
Vlašské ořechy | 50 |
Rozinky | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Kypřící prášek do pečiva | 12 |
pudingový prášek | 38 |
mléko kondenzované neslazené | 250 |
vanilkový cukr | 180 |
riccotta | 500 |
Smetana ke šlehání 33% | 500 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 20 |
Borůvky | 300 |
Energetická hodnota celkem: 25580 kJ
Bílkoviny (g): 160,
Tuky (g): 293,
Sacharidy (g): 700,
SAFA (g): 123,
Cukry (g): 181,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1705 kJ
Bílkoviny (g): 10.7, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 46.7, SAFA (g): 8.2, Cukry (g): 12.1, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvaříme pohanku. V míse smýcháme uvařenou pohanku, vlašské ořechy,rozinky, mouku, kypřící prášek do pečiva, dvě vejce, kondenzované mléko, vanilkový pudingový prášek a 120 g vanilkového cukru.Vše smýcháme a dáme zapéct dokud dort úplně neztuhne. Já jsem pekla zhruba na 180 °C na půl hodiny. Vyšleháme dva druhy krémů na dort. První je z 250 g riccotty, 250 ml smetany ke šlehání a 30 g vanilkového cukru. Druhý krém je z těch samých surovin, jen s přidáním 20 g kakaa. Krémy navstvíme na dort a ozdobíme borůvkami popř ještě vlašskými ořechy. Je to vážně moc dobrý :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.